Nya rum, nya rutiner!

Nu sitter Pappa Sebbe här igen vid datorn för att blogga lite.
Det är nämligen så att jag har fått lämna Max och Mamma på Sjukhuset för nu har vi fått eget rum!
Det känns faktiskt inte så hemskt som det låter att behöva vara själv på Ronald McDonnald eftersom detta innebär att allt går åt rätt håll!

Idag har de haft en stor "städdag" på Maxen, de har plockat bort Kissekatetern, CVK (Central ven kateter, tror jag det står för) en nål i halsen iaf ganska läskig och de tog bort förbandet över bröstet snittet ser faktiskt väldigt fint ut!


Såhär fin kan man bli när sköterskena tagit bort förband mm.

När vi nu blev "utsläppta" från övervakningssalen kan vi leva ett mycket friare liv med våran lilla guldklimp, idag har vi tex. gått ett par varv på avdelningen med Max i våran egen vagn. Helt frikopplade från droppstativ och luftslangar i väggarna allt som egentligen var lite jobbigt var påsen som satt på drenage slangen från lungan men den gick bra att hantera!


Här är vi ute på prommenad på avdelningen i handen och armvecket har Max nålar för att kunna få mediciner eller dropp, men dessa tycks han inte störas av så mycket, och bandaget är ganska gott att tugga på ibland!


Till middagen idag testade vi att beställa mat till avdelningen, pizza från någon lokal pizzeria, de levererade ända in till våran rumsdörr och då bor vi ändå längst in på avdelningen det kallar jag för schysst service!
Tydligen var det fler föräldrar som ansåg att fredagsmys var Pizza för i föräldraköket var det en och annan pizzakartong *Flin*

Max är nu mycket mera vaken och skrattar flinar å sparkar runt, så illa så sängen hans har börjat att gnissla så mycket så Ida frågade sköterskena efter 5.56 smörjolja, men sköterskan hade en annan lösning, med en filt så max inte kunde skaka så i sängen utan hans madrass låg mycket mera stilla.

Så lite boende utvärderingar:

Först Clarion Hotell Odin inne i Göteborg

Bra hotell men jobbigt med bilkörning till och från sjukhuset, ca 15 minuter om det INTE var rusningstrafik!
Lite knepigt med P-Plats också, men hotellfrukost och middag är ju absolut inte fel!
Smidigt ändå att bo här de dagarna vi gjorde när vi ändå inte fick vara med Max hela tiden!
Bodde här från Måndag - Onsdag fm.

Ronald McDonald Hus

På Ronald McDonald fick vi rum kl 17.00 på onsdagen efter att vi va tvugna att checka ut från Odin på förmiddagen utan något boende ordnat det var faktiskt riktigt jobbigt, men som sagt sån tur var fick vi rum här.
Rummets standard är helt okey inte lika "Flashigt" som ett hotell men fullt bekvämt man får tillgång till internet om man har en TP-Kabel med sig.
Sen är det självhushåll, man har sin egen kyl och skafferi och ett frysfack, sen delar man på resterande del av ett kök med 4 andra vilket ännu absolut inte varit några problem alls.
Man kan tvätta i en riktigt fin tvättstuga det finns några TV rum och tydligen någon form av lite "relax avd."
Samt ett antal lekrum men massor med leksaker.
Det märks verkligen att detta hus är gjort för familjer som har barn på sjukhus och speciellt familjer som har syskon med sig som inte är sjuka, då är detta hus perfekt, eftersom jag och Ida är inte har flera barn kan vi ibland känna oss lite bortkomna när det är många barnfamiljer här.
Men jag ber alla som läser detta tveka inte på att stoppa lite småpengar i insamlingsbössorna på McDonnalds nästa gång ni äter där, det här huset är GULD värt!

Eget rum på avd. 323

Här fick vi som sagt flytta in idag, vi har ju vårat rum på RMD kvar eftersom bara en av oss får sova med Max.
I rummet på 323 saknar man ju då Hotell känslan lite mera, men viktigast av allt vi får äntligen vara MASSOR med Max!!!
Hur mycket vi vill faktiskt eller jag vi är ju hans föräldrar så nu har vi så att säga ansvaret igen något vi kanske inte riktigt känt de senaste dagarna.
För att vara ett sjukhus rum är det riktigt bra! TV, Video, Stor Stereo Playstation 2, en schysst soffa mamma eller pappa kan ligga och titta på tv i, egen toalett, som sagt riktigt bra för att vara en sjukhus sal! Känns bra att det finns ställen i vården som inte alls behöver kritiseras!
Lite irriterande kan ljudet från Max drenage vara som pyser ganska högt, gnisslandet ifrån tältsängen mamma och pappa fått samt Roomservicen som envisas med att de skall komma in kl 0:00 03:00 och 06:00 och rumstera lite med Max (Läs Sjuksköterskorna). De gör för övrigt ett helt underbart jobb! Dom är så duktiga på att förklara när vi undrar något och de är så duktiga med Max, fördoms full som man är tror man ju att en kille i 20 års åldern inte skall vara så bra med barn men de killarna som jobbar här på avdelningen vet va de sysslar med nämligen barn!

Så tack för oss ikväll då!
Vi kommer med nya inlägg imorgon någon gång, tyvärr vet vi inte om vi kan blogga från något annat ställe än Ronald.

//Sebbe


Kommentarer
Postat av: m som i mona

Heej..

Det verkar ju gå hur bra som helst med en sån fighter till son ni har. Det verkar ju nästan som ni är på liten minisemester,hehehe....Kul att höra att allt verkar bra iaf...ta väl hand om er och krama Max från oss!!kram till er oxå om ni vill ha...

2008-11-29 @ 02:43:17
URL: http://[email protected]
Postat av: Elin Ekenstierna

Kul att få se alla ställen ni bott på! Förstår att det är skillnad på vart man bor, men det viktigaste är att för varje ny boplats ni får, kommer ni ett steg närmare Floby :)Skönt att läsa att det går åt rätt håll, och att ni får den bästa omvårdnad som kan tänkas! Hoppas ni får en trevlig första advent tillsammans med Max, det blir ju hans första! Många kramar från Tibro! Mina killar hälsar till Max!

2008-11-29 @ 13:01:41
Postat av: Anonym

Jag önskar att ni får en mysig första advent! "Vår" lilla kille ser mycket piggare ut och det tycker jag är skönt.

Känns tomt utan er, fastän vi inte träffas varje dag i lilla Floby så är det något som saknas.

Kram till er och kram till godingen från tant mica.

Kom ihåg, framför allt du S-mannen att det är bara för max jag är tant!



M som i Mica

2008-11-29 @ 15:12:07
Postat av: Moster Eva

Ja, mosters Älskling ser ju väldigt mycke piggare ut, vilket värmer hennes "gammla" hjärta!!! Stänkarn hälsar till er oxå. Och hoppas ni blev glada för besöket idag!



Kram,Kram

2008-11-29 @ 16:23:29
Postat av: Farmor Eriksson

Hej på er, skönt att allt går framåt, vi ser framstegen varje dag. Vad duktig du är på bloggen Sebbe, visste jag inte. Du berättar jättebra om alla saker man kan tänka sig att familjer som skall vara med om samma sak kan ha jättestor nytta att läsa om. Det är oxå väldigt bra att alla vi som finns runt er får ta del av det ni upplever. Ida bloggar ju oxå bra. Tack snälla ni för det, tack oxå för att ni tar hand om lille Max så bra, ni är mycket duktiga föräldrar. Jag är mycket stolt över er och älskar er alla tre. Pussa på Max från mig. Kramar från FarmorMammaSväris

2008-11-29 @ 22:25:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0