Inskrivningsdagen

Dagen började kl 8:00 på avdelning 323 på Östra sjukhus - Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus.
Först ut i en lång radda med undersökningar var UCL (ultraljud). Max var jätteduktig, hittade sladden till UCL-apparaten, va jätteglad och nöjd så länge han fick leka med den. Det gick jättebra, det såg ut precis som det gjort tidigare, när de tittat i Skövde.

Därefter kontrollerades läng och vikt. 8880 gram tung och 70 cm över jordskorpan.

Bäst att sträck ut ordentligt!

Ett EKG togs, samt Emla-kräm sattes på 4 (!) ställen, händerna samt höger fot och armveck.

Massa klisterlappar och sladdar att hålla reda på när EKG ska tas.


Vi blev runtvisade på avdelningen. Avd 323 är en vårdavdelning för hjärsjuka barn. Här kommer Max att vårdas från det att han är redo att lämna IVA, och innan han är redo att åka hem igen. Med andra ord, det är här vi kommer att tillbringa mest tid.
Sen följde 2 timmars otålig väntan. Mamma och pappa var jättehungriga!!

Pappa och Max ser söta ut!


Tillsist sattes en CVK som efter 3 tappra försök, 2 modiga sjuksköterskor och en svettig mamma och pappa senare äntligen satt! Svårstucken krabat. Max sa inte ett knyst under hela tiden, det va nog mycke värre för mamma och pappa. Speciellt mamma, som vid det laget led av allvarlig näringsbrist...
Sen kom en läkare in och lyssnade på Max hjärta och lungor. Lite allmäna frågor om Max, sen blev han äntligen inskriven!

~LUNCH~ ma-a-a-at....

Tillbaka på avd.323,där vi får vänta en stund på kirurgen. Som heter Stefan och är en av  de fyra läkarna som kommer att medvara under operationen. Han har, mycket sakligt och pedagogiskt, visat oss exakt vad som är fel på Max och hur detta ska åtgärdas. Han pratade även lite om de risker och komplikationer som kan uppstå. Även om det är läskigt nu när det är så nära, så känns det ändå skönt att vara på plats, få saklig information och träffa proffesionell personal.

Vi fick prata med en sjukgumnast, det är lite att tänka på efter op. Lite hur man lyfter Max, och om han inte kommer igång att sprattla och röra på armar och ben, så får vi hjälpa honom att komma igång.

En sjuksköterska, Sara, visade oss ett album, med lite bilder på en annan pojke som opererat hjärtat. Det känns bra att vi är förberedda på vad som väntar. Det kommer att vara mycket sladdar, slangar och apparater.
Därefter blev det röntgen av lungorna för Max, som gick väldigt snabbt, smidigt och smärtfritt!!
Nu återstår det inte mycket på listan, men än är det lite saker kvar....

Bad. Max måste bada med Descutan 3 gånger dubbelt upp innan operationen. Detta för att han ska vara så ren som möjligt, för att minska risken för sårinfektion. En sjuksköterska visade oss hur detta ska gå till, tur att vi varnade henne så hon fick på sig en rock innan, för när hon och Max var klara, var det vatten överallt!

Nybadad och mätt i magen, och under en kort tupplur för Max fick vi en guidad tur på BarnIVA. Känns som Max kommer vara i trygga händer hela tiden.

Efter en stunds väntan kom narkosläkaren ner, och gick igenom lite hur det kommer att gå till när Max ska sövas, och allmänna saker om operationen. Vi får vara med när Max somnar in, det är nästan det viktigaste för mig!

Nu är vi klara för idag. Nu kan vi äntligen åka till hotellet, där vi ska sova inatt.
Väl på plats, tar vi oss en bit mat, innan Max och mamma tar ytterligare en dusch med Descutan. Och efter amning och lite ersättning sover nu Max i vagnen.

Nyduschade och pussiga!


Max är JÄTTEDUKTIG och sköter sig exemplariskt!!! Han är glad, skrattar och ler mot allt och alla. Tittar nyfiket omkring sig med stooora ögon. Flörtar med alla sköterskor, och lyser verkligen upp i det dystra som känns runt oss. Han är en riktig hjälte våran goding!

Nu ska mamma och pappa försöka sova vi med, för imorgon ska vi vara på sjukhuset 7:15, då Max ska badas en sista gång, och förberads för operationen!

Nu känns det i nerverna, snart är det dags. Men det kommer gå bra, han är en kämpe Max!!
Kram och godnatt! /Ida, Sebbe och Max

Kommentarer
Postat av: mamma

Vad söta ni är..Max min prins är jätteduktig..Allt kommer att gå bra och han är ju med duktig personal..Är med er alla tre och tänker på mamma,pappa och Max..Pussar & kramar mamma

2008-11-24 @ 22:52:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0